Produs adaugat in cos
Continua Vezi cos

Informatii pacienti

PREGATIRE TEST DE EFORT Se recomandă pacienților să fie îmbrăcați lejer și să poarte o încălțăminte comodă care să le permită să meargă în pas alert sau să alerge pe bandă. Banda de alergat este similară celor din sălile de fitness, fiind cuplată la un monitor care afișează permanent electrocardiograma și fiind controlată de un program care stabilește gradul de înclinare a acesteia sau viteza de deplasare. Tratamentul medicamentos pentru hipertensiunea arterială sau pentru angina pectorală se va administra în mod obișnuit (nu se va întrerupe înainte de probă). La recomandarea medicului, atunci când situatia pacientului o permite, se va întrerupe tratamentul betablocant, blocant de calciu, în dimineața probei sau tratamentul digitalic cu 5 zile înainte de probă.
PREGATIRE ECOGRAFIE   Cu 24 de ore inainte de examinare: Nu se consuma alimente care fermenteaza (fasole, varza, mazare, cartofi, bauturi acidulate, dulciuri concentrate, struguri) si se evita consumul de alimente cu continut ridicat de grasimi (fast food, prajeli, sosuri) la masa de seara. Cu cel putin 6 ore inainte de examinare: Pacientul nu va manca niciun fel de alimente si nu va bea cafea. Cu cel putin 1 ora inainte de examinare: Pentru vizualizarea adecvata a bazinului si organelor de la acest nivel (ex. prostata, vezica urinara, uter), pacientul va bea 1 l de apa plata sau ceai si nu va urina cu 30 de minute inainte de ecografie. In cazul ecografiilor pentru monitorizarea sarcinii, recomandăm întreruperea aplicării cremelor de corp cu 1 săptămână înaintea investigației.
Cu 3 zile inainte de efectuarea investigatiei se vor evita legumele uscate (fasile, mazare), legume crude (varza, rosii), se vor evita cartofii, fructele (mere, cirese, citrice, cirese), a lactatelor ( iaurt, lapte batut, sana, lapte), a compoturilor, a sucurilor si a bauturilor carbogazoase. La fiecare masa principala se va administra cate o tableta de triferment si un carbune medicinal. Seara se va administra o tableta de Dulcolax. Nu se mananca nimic si nu se consuma cafea in dimineata examinarii. Pacientul este necesar sa aiba scaun in ziua examinarii.
IMPORTANT: Începând cu această lună, clinica C.M.I.D.R.PRONIA SRL intră în rețeaua de unități ce oferă servicii pacientelor însărcinate în baza voucherelor în valoare de 2000 de lei din cadrul programului VOUCHERUL MATERNA, inițiat de primăria capitalei. Pentru informatii si programari: 0725.446.330